Live Music

Karin Sax You Tube channel: https://www.youtube.com/channel/UCMgFt9G_R822BI01EbwlyjA

Click: New Song Release of the C0C0 live band – Nature Rules  

Biografie Karin Sax componist & uitvoerend musicus Ik ben een componist van wereld- en jazzmuziek. Ik kom uit een wereld vol blaasinstrumenten en improvisatie. Daarnaast schrijf ik teksten over mijn levensfilosofie en verspreid ik deze graag over de hele wereld. In mijn melodieën zitten Arabische, Indiase en Spaanse invloeden door mijn reizen en tours. De ritmes die ik gebruik, komen uit Brazilië vanwege mijn Braziliaanse danscarrière. Ik breng mijn muziek middels geschreven melodieën en improvisatie vanuit het gevoel in het moment.

Ik begon dwarsfluit te spelen toen ik 9 jaar oud was. Dit was het begin van een klassieke carrière. Toen ik 18 was, wilde ik me vrij voelen en begon ik jazz te spelen. In mijn vroege jaren twintig werd mijn hart ook gestolen door het geluid van saxofoon en begon te spelen doordat ik op een dag een saxofoon van iemand (Ziggy Zaagsma) mocht lenen die uit de hemel kwam vallen. In 2004 studeerde ik aan het conservatorium van Amsterdam. Nu deel ik graag mijn muziekstijl met de wereld en breng het naar het volgende niveau.

Ik breng mijn muziek in verschillende samenstellingen. Omdat ik een gevoelsmens ben, vind ik het leuk om voor elk optreden mijn muzikanten, instrumenten en de band samenstelling te kiezen en aan te passen aan de omgeving en mensen waarvoor de muziek wordt gespeeld. Daarom heb ik verschillende duo- en band samenstellingen om mijn muziek te brengen.