Coco Entrologico

Genre: Jazz – World Fusion Music
Instrumenten: Keys, Base, Percussion, Saxophone & Flute
muzikanten: Karin Sax, David Samson, Christian Nijeboer, Merle Havas

Coco Debuut album, Click! first song release: Nature Rules

Live clip:  Click! for music

Biografie – Coco Entrologico 

Coco Entrologico is een organische band uit Wormer die per ongeluk ontstaan is. Het bleek zo ongelukkig leuk dat er spontaan een spartaans toegewijde band zwetend de uren voorbij laten vliegen.. En de ene na de andere compositie en improvisatie door het gehoor laten vliegen. Het bleek ook nog eens onbemind leuk te zijn dus de kans dat u Coco vaker zal treffen is groot! De muziek swingt als een gek en raakt de diepste tranen uit je hart. 

Coco is ondergedompeld in jazz, bossa, ska, Afrika beats en andere wereldmuziek. Groepsimprovisatie is een essentieel deel van hun muziek. Het spelen voor de vogels en de bomen bleek genoeg voor deze band om te starten met creëren in lock-down. Deze eigentijdse band voelt de stroom van binnenuit en heeft geen publiek meer nodig om te stralen! Vandaar dat de titelsongs van hun creaties klinken als; For the Birds, Polder Bossa, Nature Rules, en Bongo Blues. Entrologico ? Si! (Betreedt logica? Ja!)

De Artiesten

David Samson de muzikale goudsmid uit Wormer speelt funky en tedere grooves op alles waar een sound in zit. David trad op bij North Sea Jazz en vele andere festivals; Maar met zijn Haagse aard ook met princes Laurentien en voor koningin Maxima. Zijn rol binnen Coco is dienen, dragen, zingen en grooven en soms lekker niks. 

Christian Nijeboer is een jonge pianist, componist en koorzanger. Inspiratie haalt hij uit de stukken van Debussy, Ravel en Philip Glass. Eerder trad hij op in het koninklijk Concertgebouw, de Westergasfabriek en de Oosterkerk te Amsterdam. Hij is een virtuoos toetsenist in Coco. 

Karin Sax is fluittiste & saxofoniste. Daarnaast een componiste van wereld- en jazzmuziek. Haar favoriete Inspiratiebron is; George Pardo. Ze komt uit een wereld vol blaasinstrumenten en improvisatie en heeft met Hans Dulfer het podium gedeeld. Daarnaast schrijft ze teksten over haar levensfilosofie en verspreid ze deze graag over de hele wereld. In haar melodieën zitten Arabische, Indiase en Spaanse invloeden door haar reizen en tours. Ze brengt haar muziek middels geschreven melodieën en improvisatie vanuit het gevoel in het moment. In de band Coco speelt ze Dwarsfluit, Sopraan Saxofoon, Alt Dwarsfluit en Alt Saxofoon. 

Merle Havas is Bassiste, Violiste & gitariste. Ons voortreffelijke, overtreffende multi-instrumentale snaren vrouw! Wouw….